Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Казанлък разследва убийство от ревност и самоубийство

| обновено на 06.03.17 в 12:31
Снимка: Венелина Попова

Прокуратурата и полицията в Казанлък разследват причините за смъртта на 50-годишен мъж и 46-годишна жена от града, които бяха открити тази сутрин.

Една от версиите е убийство, последвано от самоубийство, а като мотив се посочва ревност.

Телата на двамата са намерени рано тази сутрин в непосредствена близост до жилището на родителите на застреляната Галина Козарева. Причината, довела до инцидента с фатален край, на този етап е неясна.

Изстрелите, които са били около 5-6, са произведени с пистолет "Макаров", най-вероятно служебно оръжие на убития Драгомир Кирчев, който е пенсиониран полицай, но е продължавал да работи в системата на МВР.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов каза:

В зоната на произшествието имаме пълнител на пистолет, а другият пълнител за пистолет е вътре в самия пистолет.

Комисар Николай Кирков, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора заяви, че Кирчев е бил:

Служител в оперативната дежурна част. Последно е бил на работа в събота и отстъпва дежурството си в неделя сутринта. Спрямо него няма постъпвали сигнали от граждани или от колеги за неетично поведение.

Не е ясно кога за последен път полицаят е преминал психотест.

Според източници, които познават загиналите, те са живели близо 20 години на семейни начала, а след това са се разделили, имат и дъщеря. Психолог от Районното полицейско управление в Казанлък е започнал работа с 15-годишната дъщеря на загиналите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следствието се води от Окръжната следствена служба.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44