Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция, Германия, Италия и Испания пледират за Европа на няколко скорости

| обновено на 07.03.17 в 08:31
Мариано Рахой, Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Паоло Джентилиони
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания пледират за Европа на няколко скорости, което би позволило на някои страни-членки да напредват по-бързо от други. Това стана на минисреща на върха в двореца Версай край Париж. 

Единството – това не е еднаквостта, заяви домакинът на срещата Франсоа Оланд. Според Ангела Меркел европейците трябва да имат куража да приемат, че някои страни напредват по-бързо от останалите, без този процес да бъде възпиран от онези, които са закъснели. Италианският премиер Джентилиони пледира за един по-интегриран Европейски съюз, но с различни нива на интеграция. Испанският му колега Рахой каза, че Испания е склонна да стигне по-далеч в интеграцията с всички, които искат да я продължат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44