Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-голямата част от пострадалите българи при верижната катастрофа в Унгария са изписани от болница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

До края на седмицата двама от българските граждани, пострадали при верижната катастрофа на 15 февруари в Унгария, при който загина една българка, а други 12 наши сънародници бяха ранени, ще бъдат транспортирани с линейки до България. Това съобщиха за програма "Хоризонт“ от Министерството на външните работи.

До момента по-голямата част от пострадалите български граждани са изписани от унгарските болници и вече са в България. Една от жените се е върнала в Германия, където пребивава постоянно. В болницата в Сегед все още се намират трима от пострадалите наши сънародници – две жени и един мъж. Двама от тях са преместени от интензивното отделение в отделенията по травматология и неврология на болницата и са в относително подобрено състояние. 

Със съдействието на Министерството на здравеопазването се планира още тази седмица лечението им да продължи в България. Третата жена, която е след операция, ще остане в болницата за по-продължително лечение, защото е с по-тежки травми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44