Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен паркинг за 90 автомобила в центъра на Велико Търново

Община Велико Търново създава безплатен паркинг за 90 автомобила в центъра на града. Инициативата има за цел да сложи край на нерегламентираното спиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи. 

Паркоместата се оформят в района на Старото военно училище върху плаца и асфалтовите алеи между Пети корпус на Великотърновския университет, Областната администрация, Националната агенция по приходите и Административния съд.

Тази събота 30 тежки машини ще работят в района. В тревните площи ще бъдат засадени цветя и райграс. Паркингът започва работа от следващата седмица. След отварянето му всички превозни средства, оставени за престой и паркиране извън разчертаните места, ще бъдат принудително премахвани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44