Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма загинали след лавината във френския курорт Тин

| обновено на 07.03.17 в 15:15

Няма жертви на лавината, затрупала сутринта писта за ски във френския алпийски курорт Тин. Това потвърдиха местните власти и персоналът на спортната база няколко часа след бедствието.

Издирванията по затрупаната от лавина писта за ски в Тин са приключили. Намесата на спасителните екипи е била незабавна след подадения сигнал днес преди обед. Разпръснатите из снежната маса скиорски принадлежности отначало са породили опасения, че има много затрупани.

В момента на инцидента е била обявена четвърта степен на риск по петстепенната скала. Снежната покривка е стигнала до 1 метър след непрестанните валежи през последните дни. Няма нулев риск дори на пистите, коментират специалисти.

Френският алпийски курорт вече преживя трагедия на 1-и февруари, когато четирима души загинаха, затрупани от лавина вън от зоната на пистите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44