Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Белене отказа регистрация на сирийското семейство бежанци заради нередовни документи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Община Белене отказа регистрация на сирийското семейство бежанци заради нередовни документи. Кметът на Белене Милен Дулев уточни, че бежанците от Дамаск са напуснали града.

Сирийското семейство, което е с две деца, момиче на 23 години и момче на 17 години, пристига в Белене по покана на католическия отец Кортези, каза кметът на града Милен Дулев и допълни:

Сирийското семейство са отказали да живеят в Белене. Причината е, че част от хората не ги приемат. Община Белене излезе със становище, че адресната им регистрация, където трябва  да пребивават в Белене, не отговаря на изискванията и самите те вече нямат желание да бъдат в Белене. Вече няма никакво напрежение.

Потърсен за коментар, отец Кортези не вдигаше днес мобилния си телефон.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44