Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставът на Съвета на директорите на летище Стара Загора е намален

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Със своя заповед служебният министър на икономиката Тодор Седларски намали състава на Съвета на директорите на летище Стара Загора от пет на тричленен, съобщи за БНР Михаил Георгиев - изпълнителен директор на държавното дружество, в което работят четирима служители.

През годините летището беше източвано законно със заплатите на петимата членове на Съвета на директорите. Рязко са спаднали приходите от продажба на самолетни билети. Само в Стара Загора 28 частни фирми предлагат тази услуга. Голяма част от пътниците купуват билети онлайн.

Интерес към летището е проявен от страна на английски инвестиционен фонд, заяви за "Хоризонт" кметът Живко Тодоров, който вижда възможност в тази част на града да се оформи бъдеща икономическа зона.

През февруари Министерството на отбраната е освободило от своя техника над 90 склада и е прехвърлило активите си на Министерството на икономиката.

До края на март собствеността на летището ще се преобразува от публична държавна в частна държавна, което ще даде възможност то да бъде отдадено на концесия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44