Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До петък работни групи ще излязат с ясен план как да заработят законовите промени за дарените храни

Снимка: БНР

До петък работни групи ще излязат с ясен план как да заработят промените в закона за даряване на храни с изтичащ срок на годност. Това съобщи в Кюстендил омбудсманът Мая Манолова.

Изпълнителната власт, това са трите министерства - на финансите, на труда и социалната политика и на земеделието, трябва да си напишат домашното, така че да осигурят бонуси за производители на храни, които даряват, подчерта Манолова:

Да отбележа, че домашното на Министерството на земеделието е написано - списъкът с храни, сроковете на годност са предложени от Агенцията за безопасност на храните, минали са през министъра, отишли са в Министерство на финансите, но така или иначе е необходимо взаимодействие, стиковка между трите министерства и Министерство на труда и социалната политика да не се окаже "прът в колелото", като ограничи прекомерно списъка от лица, които могат да получават тези дарени храни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44