Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел предупреди, че не е в интерес на Европа Анкара да се дистанцира от нея

Ангела Меркел
Снимка: БТА

Германия иска да възстанови добрите си отношения с Турция, но без да допуска компромиси с демократичните си принципи и да приема сравнения от Реджеп Ердоган с времето на нацизма. Това заяви днес германският канцлер Ангела Меркел и предупреди, че не е в интерес на Европа Анкара да се дистанцира от нея.

По-късно турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че е информирал Берлин за планирани около 30 митинга в Германия за агитиране на гастарбайтерите да гласуват на референдума на 16 април за увеличаване на правомощията на президента Ердоган.

Милион и 400 хиляди турци в Германия имат право на глас в родината си. Повече са гласоподователите само в Истанбул, Анкара и Измир.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44