Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при срутване на мост над магистрала в Италия

Италия-паднал мост
Снимка: Вестник "Република"

В Италия падна виадукт минаващ над магистралата „А” 14 Болоня – Таранто. Загинали са двама души, ранени са трима работници без опасност за живота. По тази магистрала пътуват много български камиони.

Виадуктът е паднал в отсечката между Анкона и Лорето е под номер 167 на магистрала „А” 14, където се прави разширение.  По време на ремонта днес, отсечката не е била затворена. Според информация на управата на италианските магистрали, надлезът е паднал час и половина след като е бил вдигнат, когато по него се извършвали допълнителни дейности и падането се дължи вероятно на временно поддържащата го структура. Тримата работници – румънци са паднали от около 6-7 метра височина. Откарани са веднага в болница с леки травми. Надлезът затиска автомобил в който загиват мъж и съпругата му. По чудо, приближаващи се други превозни средства успяват да спрат пред падналият мост. Нещастието се е случило в присъствието на главния инженер на фирмата извършваща ремонтните работи. Инспектори от транспортното министерство анализират случилото се. Магистралата е затворена от Анкона север до Чивитанова и се налага голямо заобикаляне от близо 300 километра по обходни пътища, което е от значение за българските камиони ползващи тази магистрала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44