Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядо и баба са задържани в Кърджали за побой над учителка

Снимка: архив

Учителка от Кърджали е била удряна от възрастна двойка съпрузи. Инцидентът е станал в четвъртък по обед в местно училище. 

Според полицейския бюлетин, двамата съпрузи отишли в училището да приберат внуците си и в коридора безпричинно ударили преподавателка. Мъжът и жената напуснали сградата и малко по-късно били открити от полицията.

По информация на "Хоризонт", началото на инцидента е в един от четвъртите класове в час по английски език. Ученичка поискала да излезе от стаята, но учителят не й разрешил. Въпреки това момичето напуснало, като се заканило да доведе в училището свои роднини. Поливин час по-късно в сградата нахлули бабата, дядото и майката на детето и на висок глас търсили обяснение за поведението на преподавателя. От една от стаите излязла помощник-директорката и ги попитала защо викат. Тогава бабата се нахвърлила върху жената и я ударила в лицето.

Инцидентът се разиграва по обяд в основното училище "Пейо Крачолов Яворов" в квартал "Боровец" в Кърджали, населен с едно от местните малцинства. Ударената учителка е видимо добре, разказаха нейни колеги. Според тях, това не е първият подобен случай. Такива инциденти е имало и миналата, и по-миналата година, а учителите ги определят като характерни за по-темпераментните семейства.

Бабата и дядото, които са на 43 и 44 години, са задържани в Районното полицейско управление и срещу тях се води проверка за хулиганство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44