Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санкции за над 32 000 лева на фирми-замърсители наложи Регионалната екоинспекция в Пазарджик

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само за последните два месеца Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик е наложила на фирми-замърсители имуществени санкции за над 32 хиляди лева, като заедно с това са издадени и 10 наказателни постановления. 

Сред най-драстичните нарушения са извличане на скално-земни маси от закрития рудник "Влайков връх“ край панагюрското село Елшица и то без да е проведена процедура за оценка за съвместимост.

При проверки на промишлени обекти са открити нерегламентирано изгаряне на отпадъци и недопустима съвместимост при съхранението на опасни и неопасни отпадъци. Сред нарушенията са и отпадъчни води със съдържание многократно над допустимите показатели "химическа потребност от кислород” и "сулфати”.

От началото на годината екоинспекторите са проверили 52 фирми от областта, като за отстраняване на констатираните нарушения са издадени и 19 предписания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44