Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Свищов направи траурен кът за писателя Георги Данаилов

Георги Данаилов
Снимка: БГНЕС

Община Свищов направи траурен кът, в който гражданите могат да споделят спомени и изкажат съболезнования за кончината на писателя Георги Данаилов. Драматургът, който почина на 81-годишна възраст, е потомък на известен свищовски род.

Съболезнователната книга е поставена във фоайето на Община Свищов. Писателят Георги Данаилов е почетен гражданин на Свищов и беше удостоен със званието с решение на Общинския съвет през 2002 година.

Георги Данаилов е получил уважението на свищовлии като писател и личност. Отзивчив, винаги проявяващ разбиране и готовност за съдействие при разрешаване на местни проблеми. Чрез неговото слово Свищов влезе в българските домове със своя фолклор и специфични образи, е част от написаното в траурната книга.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44