Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Дупница да стане гарант за банков кредит, поиска управителят на общинската болница в града

Управителят на общинската болница в Дупница доктор Мирослав Миков поиска от общината  да стане гарант за банков кредит от 1 милион лева. С него здравното заведение ще бъде спасено от фалит. 
От Общината искат гаранции, че болницата няма да трупа нови дългове към досегашните й задължения, които са от около един милион и 200 000 лева.
Това е абсурд и е непосилно за здравното заведение, каза след срещата д-р Миков

Само през януари болницата има около 20 000 лева нови задължения.

Заместник-кметът по финансите на Общината Олга Китанова става контрольор на болницата, като тя ще води преговори с банки по отпускане на евентуален кредит и с потениални кредитори. 
На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се вземе окончателното решение дали наистина болницата ще получи банков кредит при вече постигнато съгласие с една от банките, или ще фалира.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44