Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шивачки от обувната фирма "Абонданца" в Дупница отново в стачна готовност

Снимка: БГНЕС

Собственикът на фалиралата обувна фирма "Абонданца" в Дупница Луиджи Каприоти не е изпълнил ангажимента си да изплати първия транш от дължимите заплати на 150 шивачки. След серия протести миналия месец и намесата на омбудсмана Мая Манолова, беше постигнато споразумение, според коетопървото плащане трябваше да стане вчера.

Вместо част от дължимите им до 2000 лева суми, шивачките получили писмо от Каприоти, с които ги моли за отсрочка до 16 март. Те са съгласни, но при условие, че това е крайната дата. Шивачките обаче обявиха, че запазват стачна готовност. Каприоти обещал среща с истинския собственик на "Абонданца", чието име не е известно на работниците. Жените се опасяват, че Капироти може да се скрие и да замине за Италия, и изобщо да не изплати заплатите им, които трябва да им издължи на 4 транша - на всяко десето число от март до юни.

Общата дължима сума е около 250 хиляди лева.

Шивачките обявиха, че са се свързали отново с омбудсмана Мая Манолова, от която очакват съдействие да бъде спазено споразумението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44