Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 200 лева събраха младежи от Червения кръст в град Елена за лечението на свой съгражданин

Снимка: Светослав Цветанов, Радио ВИДИН

Младежи от Червения кръст в град Елена събраха 2 278 лева за лечението на свой съгражданин. 36-годишният Христо Славов страда от неврологично заболяване, за което в България не се предлага лечение. 
Младият мъж, който е баща на две деца, е одобрен от турска клиника като подходящ за интервенция. Необходимата сума за пълния курс на лечение е 36 000 долара и все още се набира.
За да помогнат, младите червенокръстци от Елена изработиха и продаваха валентинки и мартеници. Поставиха кутии за дарения на няколко места в града. За финал на своята мисия организираха благотворителен концерт под мотото "В името на добротата“.
Христо Славов заминава за турската клиника в понеделник. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44