Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РЗОК - Пазарджик прекрати договор с лекар, отчитал прегледи на починала пациентка

Снимка: БГНЕС

Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик прекрати договора си с личен лекар от Велинград. Проверка е установила, че д-р Георги Антонов е отчитал прегледи на починала пациентка. Злоупотребата е констатирана след проверка на Касата.

Д-р Георги Антонов е част от групова практика във Велинград. Санкцията обаче е персонална и не засяга останалите петима лекари от сдружението. Проверката е установила, че медикът е отчитал посещения при починалата пациентка в дома ѝ. Според д-р Антонов става дума за техническа грешка в отчетите му.

Пазарджишкият административен съд обаче прие обяснението като неоснователно и потвърди санкцията на РЗОК. Медикът ще трябва да плати и 500 лева разходи по делото.

Решението на магистратите може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44