Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е телефонен измамник, взел 900 лева от възрастен мъж в дупнишкото село Крайници

Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала телефонен измамник, който взел 900 лева от възрастен мъж в дупнишкото село Крайници.

Сигналът от измамения мъж е бил подаден в полицията в 14.40 часа в понеделник. Той съобщил, че е предал 900 лева на неизвестен мъж, за да окаже съдействие на полицията за залавяне на измамници. Служителите на реда предприели незабавни специализирани действия и получателят на парите е задържан - малко преди да напусне района. Той пътувал в посока София с лек автомобил "Фиат“.

Парите на 80-годишния мъж са намерени и иззети. Задържаният с инициали К.И. е 25-годишен от село Драгичево, Пернишко. Той е в ареста за 24 часа. Известен на полицията с криминални деяния, осъждан е.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

И този случай показва как и след разяснителната работа на полицията сред възрастните хора все още има наивни, които стават жертва на изобретателните телефонни мошеници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44