Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бум на телефонни измами в Пазарджик, Велинград, Септември, Белово и Пещера

Снимка: БГНЕС

Нов бум на телефонни измами е отчетен в Пазарджик, Велинград, Септември, Белово и Пещера. Измамниците са действали по двойки и са заплашвали потенциалните си жертви. 

При първото обаждане мъжки глас подсказвал на хората, че е измамник и естествено те прекъсвали телефонната връзка. Веднага след това следвало второ обаждане - този път на полицай с мотив, че телефонът се подслушва и са по следите на телефонен престъпник. На възрастните хора се казвало, че трябва да приготвят налични пари за белязване, които да предадат на колега полицай. Ако жертвата се двоуми, следвала заплаха, че ще бъдат съдени за неоказване на съдействие на органите на реда.

От месец на входовете на всички блокове и кооперации в областта са разлепени телефоните на кварталните полицаи. Целта е да има бърза реакция след подаването на сигнал при опит за измама.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44