Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Дупница трябва да избира между заема и фалита

Снимка: БГНЕС

Според кмета на Дупница Методи Чимев тежкото финансово състояние на общинската болница е резултат както от лошо управление, така и от неосъществяван по-серозен контрол от страна на Общинския съвет, като принципал, и от администрацията. Болницата иска да вземе 1 милион лева спасителен банков заем, но за това е необходимо общината да стане гарант.

Въпросът дали общината ще стане съдлъжник при евентуалния банков заем за болницата, чиито дългове вече са над 1 милион и 200 хиляди лева, ще се решава на заседанието на Общинския съвет на 31 март. През 2019 г. болницата навършва 140 години и досега никога не се е налагало да прибягва до банков кредит, обясни кметът Чимев.

Няма година, в която тя да не е била на загуба. Само за първия месец на 2017 г. финансовият резултат е на минус 40 000 лева. Никой не иска болницата да бъде на печалба, от болницата да се придържат към един финансов резултат, който няма да породи подобна ситуация след 4-5 години отново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44