Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Присъдата на пиян шофьор, причинил катастрофа с три жертви, беше намалена

Снимка: Жоро Александров

Съкратената съдебна процедура позволи 26-годишният Любомир Трайков, който през ноември миналата година причини смъртта на трима души при катастрофа под хълма Бунарджика, да бъде осъден на четири години лишаване от свобода и отнемане на шофьорските права за шест години.

Присъдата е намалена, тъй като обвиняемият се призна за виновен и делото мина по съкратената съдебна процедура. Тя не е окончателна и може да се обжалва в двуседмичен срок пред Апелативния съд. Близките на жертвите, които са конституирани като частни обвинители, обявиха, че ще обжалват днешното решение на съда. До влизането в сила на присъдата Трайков остава под домашен арест. При тежкия инцидент той блъсна кола с четирима пътници, шофирайки след употреба на алкохол и с близо 100 километра в час. На място починаха шофьорът Атанас Ламджиев и пътничката до него, а след няколко дни от травмите си издъхна и младата девойка, пътувала на задната седалка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44