Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна операция на турската полиция в Истанбул

| обновено на 15.03.17 в 17:41
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Истанбул провежда мащабна операция на азиатския бряг на мегаполиса с участието на около 1000 полицаи. Хеликоптери контролират по въздуха. В операцията, която се провежда под кодовото название "Вълчи капан", са включени полицейски кучета  за откриване на бомби и наркотици.

В 14 различни райони като Пендик, Картал,Малтепе и др. са поставени  полицейски постове, извършва се проверка на документите на  минувачите, и на колите и автобусите и пътниците. На входовете и изходите на азиатския бряг  са поставени полицейски кордони, извършва се контрол върху пристанищата, автобусните и жп гарите, а също и летището на азиатския бряг "Сабиха Гьокчен".

Не се съобщава каква е целта на операцията и срещу кои е насочена. Но се твърди, че полицаите извършват обиски на определени адреси. Медиите съобщиха, че са били арестувани двама пакистанци с фалшиви документи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44