Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападното държавно предприятие започна пролетното залесяване

Снимка: Светослав Цветанов

3500 декара нови гори ще бъдат създадени на територията на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ тази година. В най-южните райони започна пролетното залесяване.

Първите залесявания вече са направени върху ерозиращи горски площи. И през тази година приоритет ще бъде създаването на млади гори върху опожарени терени и участъци, които са засегнати от болести и вредители. Над 1 милион фиданки ще бъдат залесени на територията на петте административни области, които са в обхвата на Югозападното предприятие.  Дървесните видове са предимно широколистни - дъб, бук, явор, липа, бяла акация, които ще бъдат засадени в горските територии, засегнати от боровия корояд.

В рамките на пролетното залесяване са обхванати 2800 декара, а за финансиране на дейностите са предвидени над 3 милиона лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44