Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вдигат глобата за заведения в Пазарджик, допускащи деца под 14 години след 22 часа

Снимка: БГНЕС

От 2 000 до 5 000 лева става глобата за собствениците на заведения в Пазарджик, които допускат деца под 14 години след 22 часа.

Административният съд отмени разпоредбата на Общината, която предвиждаше по-леки санкции. Протестът срещу тях е на прокурор Стефан Янев.

Общинската разпоредба предвиждаше първоначално глобата за собственици на заведения да е 1 000  лева, а при повторно нарушение - 2 000  лева. С отмяна на общинската разпоредба остават в сила санкциите, упоменати в Закона за закрила на детето. 

При повторно нарушение глобите за собствениците на заведения с малки клиенти в малките часове ще е между 5 000 и 8 000 лева. С 1 000 лева ще бъдат глобявани и родителите, които системно не упражняват контрол върху децата си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44