Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет в Плевен

Проф. Славчо Томов е преизбран за ректор на Медицинския университет в Плевен. Във висшето училище се обучават 1600 бъдещи лекари, като броят на чуждестранните студенти е рекорден. Те са близо 600 от над 35 страни.

Развитието на научно-изследователски институт и изследователски център за внедряване на високи технологии за развитието на медицината са приоритетите на проф. Славчо Томов през втория му мандат:
Желанието на ръководството да удържа като лидери в иновациите в обучението в областта на медицината и здравните науки в Българи, защо не и в Европа. Иновативните технологии, IT технологиите, подпомагат и издигат нивото на обучението, но не само на обучението, а и на научно-изследователската дейност.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44