Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Добрич е предала на съд бившата председателка на читалището "Йордан Йовков"

Снимка: Община Добрич

Окръжната прокуратура в Добрич е предала на съд бившата председателка на читалището "Йордан Йовков" в града за престъпление по служба. Според обвинението тя е нанесла имуществени вреди за над 600 хиляди лева.

Бившият председател на Народното читалище "Йордан Йовков" е обвинена, че в периода от 2004-2014 година е подписала договори за проектиране, обзавеждане и ремонт на помещения с братята Ивелин и Димитър Иванови, по-известни с прякора Котараците, като дейностите е следвало да бъдат извършени за тяхна сметка. 

В замяна те са получили под наем помещения на обща площ над 400 квадратни метра в идеалния център, собственост на община град Добрич. За десетгодишния период в касата на читалището като наеми не е постъпила и стотинка, а направените ремонти са на стойност в пъти по-ниска от предвидените. 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44