Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът е сезирала главния прокурор за нарушените права на работниците от обувния цех в Дупница

Мая Манолова
Снимка: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех "Абонданца" в Дупница. Манолова е изпратила писма и до НОИ, приходната агенция и Главната инспекция по труда, с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.

На 17 февруари със съдействието на Мая Манолова беше подписано споразумение между Луиджино Каприоти, управител на "Абонданца", и представители на работниците във обувното предприятие да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша. Първият от тях трябваше да е на 10 март. На 15 март екип на омбудсмана посети отново гр. Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март (четвъртък) и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш.

До 17.30 часа в четвъртък това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44