Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път от десетилетия ремонтират пътя между села Трекляно и Косово

За първи път от десетилетия се ремонтира пътят между кюстендилските села Трекляно и Косово. 8-километровата отсечка е единствената връзка със съседната община Трън.

Рехабилитацията е отлагана от години поради липса на финансиране. Ремонтът е за около 900 хиляди лева, осигурени от Агенция "Пътна инфраструктура". Полага се около 3 хиляди тона фракция. Рехабилитацията трябва да приключи до края на май тази година. Въпреки ограничените си бюджетни средства най-малката община в България – Трекляно, планира ремонт и на 3-километровата единствена улица от центъра на селото до Тодорова махала. За ремонта и са предвидени 150 хиляди лева от капиталовите разходи за 2017 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44