Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в Добричко започват проект за реконструкция на язовир в лошо състояние

Снимка: БГНЕС
Рязко се повишава нивото на язовирите в община Добрич. Местните власти започват инвестиционен проект за реконструкцията на язовир "Смолница-2", който е в лошо състояние.

Реконструкцията на язовирa е належаща, тъй като стената му е в много тежко състояние, съобщи кметът на община Добричка инж.Тошко Петков. В съоръжението се вливат и водите от водосбора на излезлия от експлоатация язовир "Смолница-1". По думите на инж. Петков трябва спешно да се осигури безпрепятствено намаляване на нивото и водата от язовира да се отведе към близката река.

Инвестиционният проект ще бъде обсъден на следващото заседание на Общинския съвет, като заради неговия огромен финансов ресурс от над 1 милион лева изпълнението ще бъде разделено на два етапа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44