Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на социалната работа

| обновено на 21.03.17 в 08:51

Световният ден на социалната работа се отбелязва днес. Това е празник на групата професионалисти, заети в социалните дейности и свързани с подпомагането на  нуждаещи се. Най-голям е броят им в Агенцията за социално подпомагане. В обръщение към колегите си изпълнителният ѝ директор Цветан Васев казва, че денят е още един повод националните правителства и гражданското общество да отдадат дължимото уважение на хората, които компетентното и състрадателно откликват на несгодите на бедните, болните, децата и възрастните с увреждания.

Денят ще бъде отбелязан от 14 часа в зала "Плевен". В проявата се включват ученици и студенти, които се подготвят за социални работници, представители на всички социални услуги и институции от област Плевен, представители на административната власт, които са пряко ангажирани с тези дейности, неправителствени организации. Ученици ще представят ролева игра по казус "дете в риск". Те са от специалност "Социална работа с деца и семейства в риск" на Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов". Проявите са в рамките на "Седмица на действието", а инициативата е на студентите от специалност "Социални дейности" към Медицинския университет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44