Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха щикове от пушките на войниците на паметника "Майка България"

Снимка: Здравка Маслянкова
Паметникът "Майка България" в центъра на Велико Търново осъмна с потрошени и откраднати щикове от пушките на войниците. Изкъртените щикове са три. Вандалите са се качили на пет метра височина, за да ги вземат.

Районът около паметника е без видеонаблюдение. Откраднатите щикове се възстановяват на доброволни начала от клуб "Традиция", посочи един от неговите основатели Върбан Минев. Според него кражбата не е с търговска цел:

Проява на вандализъм. Щиковете, които ползваме са метални, здрави, но основата на паметниците е бронз и става трудна сглобката между два различни метала. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44