Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велико Търново чества своя празник, посветен на победата на цар Иван Асен Втори при Клокотница

За 138-а година Велико Търново чества днес своя празник. Денят е посветен на победата на цар Иван Асен Втори при Клокотница. 

Празникът на Велико Търново е честван за пръв път през 1879 г. След тържествената литургия в църквата „Свети 40 мъченици“ празнично шествие с портретите на благодетелите на града ще стигне до общината, където кметът Даниел Панов ще поздрави гражданите и гостите на града. На тържествена сесия Общинският съвет ще избере новият почетен гражданин на Велико Търново. 

Следобед в тържествата ще се включи и премиерът Огнян Герджиков
Вечерта от 20 часа ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44