Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Световен ден на водата

Днес светът отбелязва Денят на водата по предложение на Конференцията за околната среда и развитието, за да се привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.
Тази година денят е под мотото "Защо хабим водата?". Провеждащите се мероприятия ще отправят послания за намаляване на отпадните води и възможностите за тяхното оползотворяване.

У нас също са предвидени различни изяви по темата. В Плевен ще се проведе дискусия с участието на млади хора. 
Румянка Балева от Историческия музей в града пояснява 


Ще им бъде показан един анализ за качеството на водата, също така ще им бъде обяснено, че не е необходимо винаги водата след първата й обработка да се изхвърля безотговорно в природата. Има много начини тя да се пречиства. Човечеството пилее твърде много водата. Да не се изхвърля непречистена в околната среда, защото цикълът се затваря и това води до нарушаване на екологичното равновесие. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44