Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственици на кафенета и заведения за хранене в Плевен организират мълчалив протест

Снимка: Община Плевен

Собственици на кафенета и заведения за хранене в Плевен организират мълчалив протест срещу новия регламент за летните градини на заведенията, приет от Общинския съвет. 

Документът ограничава поставянето на тенти. В ранния следобед протестиращите ще се срещнат с кмета на града Георг Спартански.
С изменението на наредба 15 на Общинския съвет е позволено само чадъри и конзолни сенници. Един от протестиращите - Огнян Георгиев: 
Всички губят от това. Общината не получава наеми в момента вече един месец, заради неодобрените им проекти за летни градини. Клиентите ни губят от това, че не могат да ползват нашите летни градини. Вместо да наема още 4-5 човека, аз не ги наемам, защото нямам лятна градина, защото нямам такова потребление. Това просто е безумие. Този, който нещо незаконно е направил, има си прокурори. Държавата губи от неплащане на данъци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44