Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Антверпен предотвратиха терористичен акт

| обновено на 23.03.17 в 17:31
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийските сили за сигурност предотвратиха терористичен акт в най-гъсто населения град на страната Антверпен, съобщи кметът Барт Де Вевер. Инцидентът се разиграва малко преди 11 часа местно време на главната търговска улица "Льо Меир" в центъра на крайбрежния северен град.

Арестуван е мъж, който се е опитал да се вреже с червен ситроен в пешеходците. Автомобилът се е движел с голяма скорост и хората са отскачали встрани по тротоарите. Патрулиращи наблизо войници са се опитали да спрат колата и тогава шофьорът е предприел бягство. Няколко преки по-далеч е бил арестуван и заловен от полицията. Няма пострадали.

Превозното средство се движеше с голяма скорост, застрашавайки хората, които отскачаха в страни, разказа началникът на полицията Серж Муйтерс. В багажника на колата са открити огрнестрелно и хладно оръжие, както и туба с неизвестно до момента съдържание.

От прокуратурата потвърдиха, че заподозреният е Мохамед Р., роден през 1977 година, с френско гражданство, жител на Франция. Лицето вече е било изнестно на местните власти с криминални прояви.

Две седмици по-рано в интернет беше разпространен видеозапис от централната гара на Антверпен, в който мъжки глас отправя заплахи от името на ИДИЛ. Властите не са потвърдили автентичността на записа, но обявиха, че се отнасят сериозно към него.

Мерките за сигурност в Антверпен са повишени. Антверпен е столица на региона Фландрия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44