Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 800 български ученици и повече от 500 учители са преминали обучения в ЦЕРН

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният директор на Европейската организация за ядрени изследвания Фабиола Джианоти и министърът на образованието Николай Денков са обсъждали създаването на инкубатор за стартиращи фирми, в който да се използват нови технологии, разработени в ЦЕРН. 

В момента има 9 бизнесинкубатора в държави-членки на организацията, каза Джианоти:

Това са платформи, които се финансират от държавата, която е домакин, а ЦЕРН допринася със своите технологии като ние подпомагаме основно младите предприемачи, които в момента започват работа. Така, че ако се намери устойчив източник на финансиране, ще бъдем щастливи, подобен инкубатор да има и в България, каза Фабиола Джеаноти.

Над 2 800 български ученици и повече от 500 учители по природни науки са преминали обучения в ЦЕРН през последните шест години. Вече са организирани и виртуални посещения в различните лаборатории на организацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44