Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сайт информира гласоподавателите в чужбина за вота утре

Снимка: БГНЕС

Информационен и координационен сайт за българите в чужбина дава пълна информация къде може да се гласува извън България. Предлагат се отговори и на най-важните въпроси, свързани с предсрочните парламентарни избори утре. Сайтът се поддържа с подкрепата на Временните обществени съвети на българите в чужбина.

В интернет-портала ще отриете местата и адресите на изборните секции в чужбина, където в неделя от 7 до 20 ч. местно време българските граждани ще могат да упражнят правото си на глас. В сайта може да се намери информация за бюлетината за гласуване зад граница и защо за разлика от България, в чужбина няма възможност да се гласува с преференции, както и полезни съвети за това, как да се спести време в изборния ден.

Сайтът за българите в чужбина напомня, че гласуването на изборите според Изборния кодекс е задължително, но няма санкции за неупражняване правото на глас. В информационния портал има обобщени линкове към платформите, клиповете и презентациите на кандидат-депутатите на 25-те партии и коалиции, както и какви са посланията им към българите зад граница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44