Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юксел Йозкан: Причината за масовите пътувания с автобуси от Турция е ограничаването на броя на секциите

Снимка: БГНЕС

Причината за масовите пътувания с автобуси за България от Турция с цел гласуване на утрешните избори е ограничаването на броя на секциите в южната ни съседка само до 35. Това заяви председателят на Конфедерацията на изселниците от Балканите "Балгьоч" Юксел Йозкан пред специалния ни пратеник в Турция Деян Йотов: 

Главната причина е ограничението на секциите. Всеки има право да гласува по Конституция, да си осъществява своя граждански дълг, да дава принос за демокрацията на България. Аз съм представител на една неправителствена организация с обществена цел. Това е срамота от страна на българския парламент, това е срамота за партиите, за всички партии, които взеха това решение, и това напрежение ни безпокои, наистина ни безпокои. Това избори ли са, или е война?

Йозкан е категоричен, че "Балгьоч" няма нищо общо с организацията на автобусите за България: 
Нямаме нищо общо с тази организация. Нямаме нищо общо, подчертавам, с този транспорт.

Имате ли информация тогава тези автобуси, които са за България, кой...?
Представителите на различни партии.

Чии партии има предвид Йозкан, ще можете да чуете в сутрешния блок на "Хоризонт" в изборния ден.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44