Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абас получи подкрепа от ЕС за решаването на конфликта с Израел чрез създаване на две държави

Снимка: БГНЕС

Палестинският президент Махмуд Абас получи подкрепа от Европейския съюз за решаването на конфликта с Израел чрез създаване на две държави. Абас благодари за сътрудничеството след среща в Брюксел с върховния представител по външната политика Федерика Могерини:
 
Казах на президента Тръмп, че сме готови на мирно споразумение. Приех неговата покана за среща във Вашингтон. Всички международни документи, на които се основава нашата позиция - включително решение на ЕС, са свързани с идеята за мирно съжителство между палестинската и израелската държава с границите от 1967 година.

Федерика Могерини допълни:

Запазваме ангажимента ни към договарянето на споразумение за две отделни държави. За нас това е единственият реален начин за прекратяване на конфликта и уреждане на всички претенции.

В първата си среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху през февруари Доналд Тръмп заяви, че уреждането на израелско-палестинския конфликт на принципа "две държави за два народа" не е единственият възможен път за постигане на мир.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44