Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водеща тема са резултатите от парламентарните избори в неделя и евентуалните сценарии за съставяне на правителство.
"Задава се най-кормпромисната и безпринципна управленска коалиция", пише на първата си страница вестник "Сега" и допълва, че "ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" почти нямат допирни точки в предизборните си програми и афиширани ценности". Те имат и коренно различни геополитически и икономически идеи, коментира още изданието.
Вестник "Капитал дейли" отбелязва по темата: "Петима в лодката. След последните резултати от изборите се очертава коалиция между ГЕРБ и Патриотите с любезната подкрепа на Марешки". Всекидневникът определя като труден бъдещия кабинет. "В очите на Европа Патриотите в правителството на Борисов ще са негатив, още по-зле това би се възприело от Турция", коментира още изданието. 
Вестник "24 часа" пише: "Валери Симеонов заплаши ГЕРБ: Или само 6 секции в Турция, или ще преговаряме с БСП". Съпредседателят на коалицията "Обединени патриоти" е заявил, че условието за не повече от 6 изборни секции ще постави, когато започнат да преговарят с ГЕРБ за съставяне на правителство.  
"Преференции масово пренаредиха листите. Цецка Цачева аут от Народното събрание", посочва вестник "Дума". Изданието обяснява, че съвпадението на номерата в бюлетината и мястото в листата масово е пренаредило бъдещите депутати, като размествания има във всички партии. 
"И учителските внучета с бонус точки за първи клас. Хлапетата на чиновници влизат с предимство в 119-о училище", пише вестник "Монитор". Проверка на всекидневника е показала, че например в 32-ро училище в София децата и внуците на педагогическите специалисти, работещи в училището, ще получат допълнително 12 точки. На същия принцип първокласниците ще мат по 11 точки преднина в 125-о училище, допълва всекидневникът.
Вестник "Стандарт" съобщава: Агнетата по 6 лева килото за Великден. Изданието уточнява, че много прекупвачи се опитват да свалят цената. Само за по-големите агнета, които са над 30 кг, цената може да падне до 5 лева за живо тегло, обясняват още животновъди.
Вестник "Земя" отбелязва, че "Добруджа чака добра зърнена реколта". Според експерти, около 250 кг зърно на декар е очакваният добив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44