Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1000 работни места се очаква да предложат работодателите по време на трудова борса в Бургас

Снимка: Нора Йоцова

Над 1000 работни места се очаква да предложат работодателите по време на традиционната трудова борса в Бургас. Тя ще се проведе днес от 10.00 ч в Културния дом на нефтохимика в морския град.

40 работодатели са заявили участие в традиционната трудова борса в Бургас. В нея ще се включат представители от сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството в Южното Черноморие. 

За първи път тази година в борсата се очаква чуждестранно участие – обясни директорът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев:
В Германия представители на тяхната, да кажем агенция по заетостта и немски работодатели, те предварително са обявени по заявки. Засега са по десетина заявки в специалности в сферата на хотелиерството и ресторантьорството и в тези вериги за хранене.
Живко Янакиев допълни, че около 1600 души са намерили работа чрез миналогодишната трудова борса. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44