Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти за половин милион лева започват в някои села в община Монтана

Снимка: Гео Калев

Ремонти на сгради и пътища за половин милион лева започват в някои села в община Монтана. 

По 6 хиляди лева ще получат селата Войници и Крапчене, за да бъде продължена работата по строежите на църковните храмове, посветени на „Свети Георги”. Ще бъде изработен иконостас за „Свети Свети Кирил и Методий” в Трифоново. На храмовете „Свети Йоан Кръстител” във Винище и „Света Троица” в Липен ще бъдат ремонтирани и укрепени източните стени.

200 хиляди лева са предвидени за ремонти на читалища в други пет села, съобщи кметът на община Монтана Златко Живков:
Категорично административната сграда, която е в най-лошо състояние. Читалището в Долна Рикса, което също е предвидено в бюджета за 2017-та година. Бяха проведени процедури и стартираме още три читалища: Гороно Церовяне, Долно Белотинци и Сумер.

Започна изкърпването и частичното асфалтиране на отклоненията от републиканската пътна мрежа и входовете на 8 села в общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44