Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконно пребиваващият у нас турски гражданин Метин Чинар остава в ареста, реши Пазарджишкият съд

Снимка: БГНЕС

Незаконно пребиваващият у нас турски гражданин Метин Чинар остава в ареста, реши Пазарджишкият районен съд. Чинар заяви, че се е укривал в България, тъй като е политически преследван в Турция и иска политическо убежище.

Метин Чинар бе задържан на 23 март край пазарджишкото село Алеко Константиново при рутинна проверка на автомобил с турска регистрация. При проверката той е показал документ с фалшива самоличност. 
Справка показа, че турският гражданин е издирван от Интерпол - Анкара заради извършено убийство на територията на южната ни съседка. 
Неговата версия е друга. След събитията от юли 2016 година затворите в Турция били пълни с политически опоненти. Според него близки на депутат от управляващата Партия на справедливостта го издирвали за политическа саморазправа, а обвиненията срещу него са манипулирани.

35-годишният Метин Чинар от Истанбул е женен с три деца. Той е поискал политическо убежище. Адвокатите му вече са подали молба до Агенцията за бежанците у нас с искане на статут за пребиваване в страната ни.  
Съдебното определение за постоянен арест подлежи на обжалване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44