Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият британски еврокомисар Джонатан Хил получи разрешение от ЕС да заеме две длъжности

Джонатан Хил
Снимка: БГНЕС

Бившият британски еврокомисар Джонатан Хил получи разрешение от Брюксел да заеме две длъжности в Лондон по-малко от година след като подаде оставка като комисар по финансовите услуги и капиталовите пазари. 


Еврокомисията е преценила, че няма нарушение на етичния кодекс, който предвижда 18 месеца ограничителен период за работа на друго място. 
Джонатан Хил ще бъде консултант в адвокатска кантора както и надзорен директор в компанията-издател на вестник "Таймс". 
Говорителят на ЕК Александър Винтрщайн обясни, че няма конфликт на интереси:
Да, той ще бъде съветник в тази адвокатска фирма. Но се е съгласил на сериозни ограничения относно сферата и клиентите, на които ще дава консултации. Убедени сме, че така се предотвратява възможен конфликт на интереси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44