Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временно ограничават дейностите в района на Калиакра

Снимка: БГНЕС

Временно ограничават дейностите в района на Калиакра, след като Европейският съд осъди България заради наличието на ветрогенератори и голф игрище в защитената зона „Комплекс Калиакра“. 


През януари 2016 г. Съдът на ЕС постанови решение, с което осъди България за нарушаване на европейското екологично законодателство чрез допускане на действия, които могат да причинят увреждане на видове и местообитания, опазвани в защитените зони в Калиакра. 
В изпълнение на решението Министърът на околната среда и водите е издал заповед, с която е наложена забрана за извършването на действия, застрашаващи местообитанията в района на Калиакра.
Предприетите от България спешни мерки са акт на изпълнение на съдебното решение и целят предотвратяването на последващи значителни финансови санкции за страната ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44