Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евростат:

Северозападна България остава регионът на ЕС с най-ниски доходи

Снимка: Весела Владкова

Северозападна България остава регионът с най-ниски доходи на глава от населението в Европейския съюз, сочат последните данни на Евростат. Данните измерват покупателната способност на населението с парите, които получава на месец съотнесено към местните цени.

Хората от централен Лондон могат да си позволят потребление с 480% повече от средното равнище за 28-те държави в Евросъюза.

На противоположния край на таблицата е българският Северозападен район, където покупателната способност е по-малко от една трета от средното ниво за Европа. 

На дъното в класацията е също и нашият район Южен-Централен, заедно със Североизточна Румъния и френския регион Майот.

България като цяло е с най-много региони, където покупателната способност е под половината от средната за Съюза - общо пет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44