Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задълбочава се кризата с болницата в Дупница

Задълбочава се кризата с общинската болница в Дупница, която е на практика във фалит с дългове за над 1 милион и 200 хиляди лева. Заради тежката финансова криза настоящият управител д-р Владислав Миков подаде оставка.

След оставката му кметът на общината инж. Методи Чимев свика спешна среща със завеждащите отделение в здравното заведение за определяне на временен управител. Те номинирали психиатъра д-р Александър Паризов. След събеседването с него пред здравната комисия в общинския съвет обаче той се отказал да стане временн изпълняващ длъжността.

Д-р Паризов трябваше да е петият шеф на болницата за последната година. Комплексът е със 100 активни болнични легла плюс по 15 в психиатрията и 15 за туберкулозно болни. Ако болницата не фалира, ще се стигне до нов конкурс за нов шеф.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44