Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следизборна равносметка от Стара Загора

Снимка: БГНЕС

След окончателното преразпределение на гласовете 11-ият народен представител в парламента от 27-и избирателен район ще бъде Кръстина Таскова от партия "Воля", въпреки че формацията спечели под 4 на сто подкрепа там.

В Старозагорски избирателен район "Воля" постигна резултат от 3,99 процента, но ще има депутат. В ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора, ГЕРБ и ДПС са постигнали почти еднакви резултати, БСП е трета политическа сила, а ДОСТ е без влияние. Протоколите на седемте секции в квартала са с множество задрасквания и поправки. Според Теодора Крумова, председател на РИК, това не е проблем, щом всички членове на комисията са поставили подписите си и щом се засичат контролите. Липсата на недействителни бюлетини в голяма част от секциите там Крумова обяснява с това, че ромите вече са се научили да гласуват.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44