Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха 15 мигранти, сред които 8 деца, в землището на видинското село Бойница

Снимка: ЕПА/БГНЕС

15 мигранти, сред които и деца, са заловени в землището на видинското село Бойница. Заловен е и мъжът, който ги е превозвал към границата.

Към 23:30 часа тази нощ полицейски наряд е подал сигнал на лек автомобил със софийска регистрация. Водачът не е спрял, а е ускорил скоростта, скочил е в движение и е избягал в близката гора. По-късно е установено, че той е 22-годишен жител на Видин. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа в РУ - Кула.

В превозното средство полицаите са открили чужди граждани - 7 възрастни и 8 деца. При последвали проверки е установено, че сред чужденците има 10 граждани на Афганистан с регистрационни карти на бежанци и 5-членно семейство от Ирак

Залавянето на чужденци в района се е превърнало в ежедневие, посочи Румен Кънчев, заместник-кмет на Бойница:
Вече всеки ден има - понякога по двама, понякога по трима. Хващат и пешеходци, хващат и с превозни средства - вече сме свикнали с гледката.

Местните вече не се притесняват от факта, че в района минават чужденци, въпреки че някои от тях може и да са опасни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44