Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна записването за "БГ Хакатон"

Снимка: БГНЕС

Започна записването на участници за първото по рода си състезание за разработване на технологични проекти "БГ Хакатон". Конкурсът е свързан и с 10-годишното членство на България в Европейския съюз.

Състезанието ще се проведе на 12 май в София Тех парк, а сред организаторите са Представителството на Европейската комисия в България и Столичната община.

Поканени да се включат в проекта са  всички, които имат технически умения, визия за бъдещето, креативни идеи, а също и смелост да ги отстояват.

Терминът „хакатон“ има английски корени и означава състезание за разработване на проекти, свързани с технологиите. Българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават, като участват в първия по рода си у нас „БГ Хакатон“. Желаещите се регистрират в отбори от минимум двама и максимум десет човека. Те ще бъдат изправени пред предизвикателства в различни сфери: образование, екологична устойчивост, както и кои са предизвикателствата, които ни очакват след 10 години и готови ли сме да ги формулираме.  Отборът, класирал се на първо място отбор, ще получи 10 000 лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44